tisdag 7 april 2009

Jesus ingen dålig förlorare eller chef

I Chef publiceras i dagarna en artikel om att Jesus skulle vara en dålig ledare och gjort en massa "ledarskapsfloppar". Den går att läsa här om någon mot all förmodan skulle vara intresserad. Nu har ju Chef helt fel i sina slutsatser och det är pinsamt tydligt att de inte läst sin bibel innan de skrev artikeln. Så här är det förstås:

1. Judas INGEN felrekrytering. Jesus gjorde hela rätt när han tog in Judas och dessutom så gav han ju tillbaka de där pengarna. Eller hur?

2. Jobbet slukade INTE all hans tid. Han hade massor med tid över för att fiska och baka bröd till exempel.

3. Ledningsgruppen var INTE enkönad. Eller jo, det var den visst.

4. Han var INTE otydlig. Jesus sa precis vad han tyckte och tänkte. Som i detta exempel från Matteus 16:6, som även knyter an till att han hade massor med fritid och som sagt bl.a. bakade bröd.

Jesus sade till dem: "Akta er noga för fariseernas och saddukeernas surdeg."

5. Han var INTE lynning. Jesus hade en gott och jämt humör och var allt som oftast gladlynt och full av upptåg.

6. Avgången VAR förberedd. Jesus visste precis när det var dags att dra sig tillbaka. Varför skulle han inte ha vetat det? Det var ju bara att fråga hans pappa, eller hur?

7. Han var INTE inkonsekvent. Jesus höll sig tydligt till ett spår - hela de sjuka och se till att ha lite roligt på kuppen.

8. Han slarvande INTE med skatten. Jesus betalade skatt precis som alla andra. Sedan får man nog ha överseende med att han kanske tog in svart arbetskraft ibland men det här var ju innan ROT avdraget.

9. Familjen blev INTE försummad. Jesus försummade verkligen inte sin familj. Han flyttade inte ens hemifrån för Guds skull!

10. Framtidsstrategi saknades INTE. Jesus visste tidigt att han inte skulle bli "gammal i gamet" så då fanns det väl inte så mycket framtidsstrategi att bygga upp.

Läs på bättre nästan gång!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar